Jezus’ passie

7 overdenkingen voor de Stille Week

Maak de Stille Week van nabij mee

Goede Vrijdag is het kruispunt in de menselijke geschiedenis. Geen enkele dag is belangrijker geweest dan deze dag waarop Jezus vrijwillig Zijn kruis opnam om Zijn leven te geven.

Op Goede Vrijdag liet Jezus’ Zijn passie zien. Passie betekent ‘hartstocht’, maar ook ‘lijden’. Aan het kruis kwamen die twee samen: Jezus was bereid te lijden uit liefde voor Zijn Vader en uit liefde voor ons.

Natuurlijk staan we hier het hele jaar bij stil, maar het is goed om je juist in de week voor Pasen eens extra te verdiepen in het wonder van het kruis. Want wat gebeurde er eigenlijk in die laatste week en die laatste 24 uur?

Ga mee op ontdekkingsreis aan de hand van 7 inspirerende overdenkingen. We kijken naar de intocht, naar wat Jezus vertelde over de tijd die komen gaat en naar het huwelijk tussen God en mens dat met Jezus’ bloed werd verzegeld.

Daarna bekijken we het kruis vanuit het perspectief van verschillende mensen die erbij waren en tot slot denken we na over wat de ware betekenis is van Pasen.

Garantie: bevalt het boek niet? Dan kun je gewoon je geld terugvragen. Een e-mail is voldoende.