2 hoofdstukken per dag, 5 dagen per week
Altijd tijd om in te halen of een ander deel uit de Bijbel te lezen
Geen druk, heldere uitleg, vragen stellen
Je herkent het vast wel: dagelijks in je Bijbel lezen gaat niet echt vanzelf. Bij mij ook niet. De Bijbel is vaak lastig te begrijpen. Al die wetten, die namenlijsten, en dan die soms ronduit vreemde verhalen.
Geloof me. Ik worstel hier zelf ook mee. Toch willen jij en ik graag meer over God leren. Maar we lopen tegen obstakels aan:
Maar… ik kan je hierbij helpen. Mijn methode ‘De Bijbel in 2 Jaar’ heeft al honderden mensen geholpen om de Bijbel helemaal te lezen, en meer dan tweeduizend mensen zijn op dit moment nog onderweg.
Ga je ook mee?
Je kunt op twee manieren meedoen aan de Bijbel in 2 Jaar: via de Huddle-app (gratis te downloaden) of via e-mail.
Kies je voor de app, dan hoef je alleen maar in te loggen en de cursus te openen. Je krijgt direct toegang tot de hele cursus. Je kunt zo snel of langzaam gaan als je zelf wilt.
Kies je voor de e-mail, dan start je komende zondag. Je krijgt eerst een vooruitblik. Vervolgens krijg je elke werkdag een e-mail met korte uitleg over de tekst die je die dag gaat lezen.
Je kunt altijd in het weekend inhalen en loop je iets achter of kom je een tijdje niet aan lezen toe, dan kun je de e-mails pauzeren.
Wat maakt deze methode uniek?
Als mensen de hele Bijbel willen lezen, beginnen ze altijd vol goede moed… om na enkele weken teleurgesteld af te haken. Meestal halverwege Exodus als God Zijn wetten geeft aan het volk. De tekst wordt dan te moeilijk.
Of ze lopen al te ver weg achter op schema en geven het uiteindelijk op.
Mijn methode is erop gericht dat je:
Hoe hou je het vol? Door je eigen tempo te bepalen via de app. Via e-mail kun je je pauzeren.
Het Bijbellezen wordt bovendien leuker als je de grotere verbanden gaat zien. Bij de moeilijke gedeelten zal ik je helpen met samenvattingen, afbeeldingen of tijdlijnen. Ik leg ook uit waarom die namenlijst belangrijk is, of hoe je een bepaalde wet moet interpreteren.
Soms zal ik ook zeggen: ‘Lees het als je wilt, maar je mag het ook overslaan. Dit is echter waarom het erin staat:…’
Wat kost het programma?
Tja, hoe stel je een prijs vast voor iets wat eeuwigheidswaarde heeft, maar dat ook geen obstakel vormt voor mensen om deel te nemen? Ik heb gekeken naar wat andere uitgaven zijn die mensen regelmatig doen.
Velen van ons hebben een abonnement op Netflix. Dit kost minstens 8 euro per maand, oftewel 2 euro per week.
Een kopje koffie bij een café? Minstens 2,50 euro.
Een liter benzine? De prijs varieert, maar toch minimaal 1,50 euro en soms fors boven de 2 euro.
Is mijn programma je meer waard dan een Netflix abonnement, een kopje koffie of een liter benzine? Ik hoop het! Toch vraag ik hier minder voor. Slechts 1 euro per week, dus 104 euro in totaal.
Maar… als je je nu opgeeft, krijg je 25% extra korting en betaal je slechts 75 cent per week! (78 euro totaal bij betaling ineens.)
Maar wat als het toch niet bevalt?
Geen zorgen. Je mag het programma dertig dagen lang proberen en als het niet lukt of het bevalt niet, dan kun je altijd je geld terugvragen. En als je het op dag 40 terugvraagt, doe ik ook niet moeilijk. Ik wil graag dat je een goede ervaring hebt en geen risico loopt.
Wat is het verschil tussen e-mail of app?
Of je kiest voor e-mail of app, is heel persoonlijk. Vind je apps waarbij je moet inloggen niet zo handig? Kies dan voor e-mail. Dan krijg je dus zes keer per week een berichtje van mij. Je kunt altijd pauzeren.
Wil je graag helemaal je eigen tempo bepalen en vind je het niet lastig om in te loggen bij een app en de app te gebruiken? Kies dan voor de app-variant. Je downloadt dan gratis de Huddle-app en logt in met het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling van de Bijbel in 2 Jaar.
Het voordeel van de app is dat je helemaal je eigen tempo kunt bepalen.